Status

In bewerking

Categorie
Villa, Wonen
Over dit project

Bos Villa Rhenen
51°58’N 5°34’O

Een prachtige groene kavel vol bomen, aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug.  Voor deze mooie plek is deze villa ontworpen. Aan de voorzijde lijkt de villa statisch, maar aan de achterzijde opent zij zich naar de bomen, het bos en laat het zonlicht naar binnen stromen.

De wens van onze opdrachtgevers was tweeledig: veel openheid en licht, maar ook voldoende privacy. Daarnaast waren zij gecharmeerd van strakke lijnen en grote overstekken.

De meer gesloten functies positioneerden we aan de voorzijde, waardoor de leeffuncties zoals de living en de woonkeuken, heerlijk baden in het licht met uitzicht op de groene tuin. Ook maakten we gebruik van het heuvelachtige kavel. Een garage weggewerkt maar te bereiken via een autolift, waar de opdrachtgever zijn gemotoriseerde juweeltjes kan tentoonstellen. Op de verdieping kom je de villa binnen. Echter, door het niveauverschil ligt deze woonverdieping op gelijk met het terras aan de achterzijde en loop je zo naar buiten. De slaapverdieping ligt enigszins terug van de gevellijn. Dit zorgt voor de nodige privacy en heerlijke balkons voor een drankje in de avondzon.