Status

in aanbouw

Categorie
Interieur, Wonen
Over dit project

HERONTWERP GARAGE DEN HAAG
52°27′N 4°46′O Den Haag

Dit herenhuis in Den Haag wordt bewoond door een jong gezin.  Vader en moeder werken allebei thuis, en er komen veel kinderen over de vloer. Gewoond werd er alleen in het bovenhuis, de garage op de begane grond

werd slechts als opslag gebruikt. De wens was deze te transformeren naar een functionele maar warme 2e woon/werkkamer, waar voldoende plek is om te werken en workshops te geven, maar ook om te ontspannen en te spelen.

Wij hebben een groot meubel ontworpen dat zich over de gehele ruimte uitstrekt. Dit meubel bestaat uit een keuken en veel kastruimte, maar ook uit een podium met daarop werkplekken en een ingebouwde houtkachel.

Het verdeelt de ruimte in verschillende plekken: vader kan rustig een boek lezen in een comfortabele fauteuil bij de kachel terwijl de kinderen huiswerk maken aan het bureau op het podium. Het meubel loopt zelfs door naar buiten, de tuin in. Hierdoor komt buiten naar binnen, en andersom. De trap die naar het vernieuwde dakterras loopt, is hierin verwerkt. In dit dakterras is een 6m lang daklicht ontworpen, dit zorgt voor extra daglicht in de woon/werkkamer.

De opdrachtgever wenste een industriële uitstraling.  Er is gekozen voor stoere materialen in lichte kleuren, met als contrast het strakke meubel in warm geel.  De originele stalen binten blijven in het zicht.