Status

Casestudie

Categorie
Onderzoek, Sport & vrije tijd
Over dit project

Theater aan zee
Scheveningen 52°6’N  4°15’O

De periferie tussen boulevard en strand is een prachtig ingrediënt voor een ontwerpopgave. Het is de plaats waar zowel zonaanbidders komen voor een dagje strand als waar de flanerende badgast geniet van het uitzicht.

De functie van theater en tentoonstellingsgebouw biedt ook buiten de “echte” stranddagen een platform voor de bezoeker. Het gebouw is ontworpen precies op de overgang tussen het strand en de boulevard en gaat een dialoog aan met beide bezoekers. Zo loopt de boulevard over het gebouw heen waarmee het de dynamiek van de steeds veranderende kustlijn naspeelt. Daarnaast biedt de loop over het gebouw een compleet nieuw perspectief over de omgeving voor de flanerende badgast. Ook kan vanaf het dak een kijkje genomen worden in de grote zaal.
Voor de strandganger biedt het gebouw een platform voor activiteiten naast het strandbezoek. Zo kan de gevel van de grote zaal bijna geheel geopend worden waardoor hier een beschut, volwaardig podium ontstaat voor avondvoorstellingen op het strand.

Ook de horecafunctie in het gebouw biedt ruimte voor alle bezoekers en verlengt het seizoen. Het gebouw biedt ruimte voor zowel het voor-, na- als hoogseizoen terwijl het theater zelf gedurende alle seizoenen bezoekers aantrekt.